Låneförmedlaren Consector har ökat i tillväxt

Publicerad: 29 juni, 2018 Testar en alt-text

Långivaren Consector gjorde vinst under 2018s andra kvartal och förbereder sig nu för att tillgodose en stor mängd nya låntagares behov. Sedan fintechbolagets början har det förklarats som den nya tidens låneförmedlare och förutsättningarna för 2018 grundar sig i den positiva tillväxten under 2017, rapporterar Di Digital.

I offentliggörandet av Consectors årsredovisning för 2017 kom man till insikten att investeringarna under året har lönat sig. För att ta hand om det ökade antalet kunder behöver bolaget nu se till att organisationen växer.

2017 var ett år som Consector fokuserade på utveckling

Pontus Holgersson, vd på Consector, menar att 2017 var ett år där bolaget lade stort fokus på utveckla verksamheten. Appen Lånekollen lanserades och de satsade på marknadsföring inom flertalet olika kanaler. För att få ett bra 2018 såg de till att investera stort under 2017.

Bolaget har fram tills nu kunnat erbjuda hjälp till 50 000 kunder och förmedlat blancolån för närmare 2 miljarden till samarbetande banker.

Även antalet bolån ökar och deras app Lånekollen beräknas ha upp emot 10 000 aktiva användare. För att ta hand om det ökade antalet kunder behöver bolaget nu se till att organisationen växer.

Under 2018 kommer bolaget att fokusera på bolån

Pontus Holgersson menar vidare att Consectors bolånesatsning fortsätter att växa i rak takt och berättar att det är där som det primära fokuset kommer att läggas under 2018.

En fortsatt satsning inom bolånesektorn kommer öppna upp för fler möjligheter för Consector som låneförmedlare och leda till att banker, bolåneinstitut och bolånefonder tar del av tjänsterna.

Känner ingen stress inför insamlandet av nytt kapital

När Consector i nuläget kan se så pass goda resultat känner de ingen press över att de ska håva in stora kapital. Trots det tittar bolaget ständigt på olika finansieringsalternativ för framtiden och bra ägare är alltid intressant, även om det inte är aktuellt i dagsläget, menar Pontus Holgersson.

Consectors prognos för 2018 beräknas omfattas av en omsättning omkring 35 miljoner kronor och man förväntar sig ett positivt rörelseresultat omfattande 2 miljoner kronor. Därför är de inte i ett stort behov av nytt riskkapital.