Lendify: Vi har lånat ut över en miljard

Publicerad: 31 maj, 2018

Foto: Pressbild/Lendify

Peer-to-peer långivaren Lendify har slagit sitt utlåningsrekord. De har nu gått över miljardstrecket i utlåning. Man tror att rekordet är ett resultat av vinster från storbankerna i form av marknadsandelar, menar Erika Ivarsson, chef för investerarrelationer på Lendify.

Nu fortsätter Lendify att göra framsteg genom att slå sitt rekord i utlåning. Efter fyra år på marknaden har de lånat ut för över en miljard kronor. Pengarna har man lånat ut till svenska privatpersoner och den största delen av potten har lånats ut under de senaste 18 månaderna.

Resultatet kan grunda sig det ökade intresset inför peer-to-peer – utlåning

Erika Ivarsson menar att svenska privatpersoners intresse för Lendifys utlåningsmetod är stort och ytterligare en grund till det lyckade resultatet.

Lendifys peer-to-peer utlåningsmetod innebär att privatpersoner lånar pengar av varandra utan storbankernas inblandning. En utlåningsmetod som Ivarsson menar ökar kvalitén för kunden och låntagarna i form av bättre räntor och avkastning.

Privatpersoner flyttar lån från storbankerna till Lendify

Lendify riktar sig mot en kundbas där kreditvärdigheten är god och som redan har tagit dyra lån hos någon av storbankerna.

Många av storbankernas kunder flyttar över sina dyra lån till Lendify för att få ta del av bättre villkor, menar Ivarsson.

Utlåningen fördubblades på ett år

Företaget, som grundades 2014, hade redan i november förra året lånat ut för en summa på 500 miljoner. Denna summa alltså har fördubblats det senaste halvåret.

Till en början fokuserade företaget på att lägga fram en digital plattform för att sedan ansöka om tillstånd och jobba mycket med administrativa frågor. Utlåningen kom igång på riktigt under 2017.

Ivarsson hoppas på att det här bara början på en fortsatt god utveckling för Lendify. Antalet aktiva investerare uppgår hittills till 7 400 privatpersoner. Genom takten som hålls nu lånar Lendify ut 1,5 miljarder per år.