Privatlån med direkt utbetalning

Erbjuder en långivare direkt utbetalning så innebär det att du får pengarna på ditt konto inom några minuter. Ibland kan det uppstå situationer där du inte har tid att vänta några timmar på ett privatlån, framför allt inte till nästa dag. Det kan exempelvis vara om du hittar en sista minuten-resa som du förmodar kommer vara såld tills dagen efter eller om något går sönder i din bostad som akut måste lagas. Flera långivare erbjuder privatlån med direkt utbetalning. Den enda förutsättning som krävs är att långivaren använder sig av samma bank som du har ditt konto hos.

4 steg till att få ett privatlån utbetalt direkt

  • Undersök vilka långivare som har samma bank som dig. För att få privatlån utbetalda direkt måste du ha samma bank som långivaren använder sig av. Vissa av de större kreditgivarna har flera banker som de samarbetar med, exempelvis Vivus som har Handelsbanken och Nordea. För att se vilken bank som används trycker du på “Mer info” för respektive långivare i jämförelsetabellen ovanför.
  • Kontrolla öppettider. Alla kreditbolag har inte öppet på helger och kvällar. För att ditt privatlån ska kunna handläggas och betalas ut direkt krävs det att långivaren har öppet.
  • Ansök om privatlånet med direkt utbetalning. När du har hittat rätt privatlån kan du enkelt gå vidare och ansöka genom att trycka “Ansök nu”. Du skickas direkt till långivarens hemsida där du enkelt kan ansöka om lånet. Tänk på att vissa långivare genomför en kreditupplysning före eventuellt beviljande av ditt lån.
  • Pengarna kommer in på ditt konto inom några minuter. När långivaren behandlat din ansökan betalar de ut pengarna (förutsatt att du klarat kreditupplysningen) och pengarna sitter på ditt konto inom några minuter.

Tänk på att processen kan gå snabbare om det är möjligt att ansöka med BankID samt om du har tillgång till ditt BankID. Har du inte det kan utbetalningen ta längre tid eftersom du måste skicka en bild på din legitimation. Huruvida en långivare har möjlighet till ansökan via BankID ser du genom att trycka på “Mer information” för respektive långivare. Kontot som du vill få pengarna utbetalade till måste även stå i ditt namn.

Hitta privatlån med direkt utbetalning

Betalningsanmärkningar kan ge längre utbetalningstid

Om du har betalningsanmärkningar kommer din ansökan nödvändigtvis inte avslås, däremot kan det ta längre tid innan du får dina pengar utbetalade. Många långivare ser snarare till din framtida återbetalningsförmåga än din ekonomiska historia. Det finns de långivare som gör en manuell granskning om du ansöker om privatlån med betalningsanmärkning, detta är anledningen till att det kan vara svårt att få utbetalningen direkt.

Oavsett vilken summa pengar du lånar så måste pengarna alltid betalas tillbaka inom den avtalade lånetiden. Har du redan betalningsanmärkningar och tror att du inte kommer kunna betala tillbaka ditt privatlån inom den angivna tiden avråder vi dig från att ta ett privatlån. Du bör alltid betala tillbaka privatlån som du redan har innan du ansöker om ett nytt privatlån, alternativt kontakta din långivare för att tillsammans göra upp en avbetalningsplan för det tidigare lånet.