Privatlån med låg ränta

Att ge ut privatlån innebär en risk för långivaren och den ersättning som långivare tar ut för den risken är den ränta du betalar. Med andra ord kan man säga att räntan är kostnaden för ditt privatlån. Räntan kan skilja sig mycket beroende på vilket långivare du väljer, hur länge du vill låna pengarna samt hur hög risk det är för långivaren att ge dig ett privatlån. För att du ska kunna ta ett privatlån med låg ränta gäller det att du hittar den långivare som passar dina ekonomiska förutsättningar.

Jämför långivare och hitta den lägsta räntan

Totalkostnaden kan bli hög trots låg ränta

Många letar efter en så låg ränta som möjligt när de ska ansöka om ett privatlån. Det är enkelt att glömma bort de eventuella övriga avgifterna och villkoren för att ta privatlån, och därför bör du inte enbart utgå från räntan. Kostnader som kan tillkomma är exempelvis uppläggningsavgift, aviavgift/fakturaavgift och förseningsavgift.

Tips! Självklart ska du sträva efter att hitta den lägsta räntan men sortera inte bort långivare med något högre ränta då de kan visa sig vara det bästa alternativet baserat på övriga avgifter och villkor.

I jämförelsetabellen ser du övriga avgifter och villkor genom att trycka på “Mer information” för respektive långivare.

4 faktorer som påverkar din ränta

Hur långivarna bestämmer ränta är olika baserat på hur de bedömer din ekonomiska situation. Det kan vara bra att tänka på att vilka faktorer långivaren eventuellt lägger vikt vid när de behandlar din ansökan. Fyra vanliga faktorer som långivare tar hänsyn till vid privatlån är:

  1. Om du ansöker ensam eller har någon medsökande
  2. Ditt civilstånd
  3. Din nuvarande anställningsform
  4. Din nuvarande inkomst

Genom att jämföra privatlån ser du inom vilket intervall din ränta kan hamna. För att se mer exakt hur mycket ränta du skulle få vid ett privatlån klickar du på “Ansök nu” på den långivare du valt så du enkelt kan se mer exakt hur låg din ränta kommer att bli och ansöka direkt på långivarens hemsida.