Privatlån utan jobb

Om du saknar jobb så kan det vara svårt att få ett privatlån beviljat. Detta beror på att din inkomst från jobb, det vill säga din lön, oftast fungerar som en säkerhet för långivaren. När en långivare ska ge ut ett privatlån vill de försäkra sig om att du kommer kunna betala tillbaka ditt privatlån annars kan det innebära en stor risk att bevilja lånet. Det finns dock möjlighet att ta privatlån utan jobb, exempelvis om du har andra inkomster än lön som inkomstersättning, a-kassa eller pension eller om du enbart är utan jobb för tillfället.

Tänk på! Ska du ta ett privatlån bör du först försäkra dig om att du kommer kunna betala tillbaka privatlånet.

Saknar du fast anställning och vill ta ett privatlån så bör du fundera på om du kommer kunna betala tillbaka privatlånet inom den avtalade lånetiden. Att inte betala tillbaka ett privatlån i tid kan bli kostsamt och konsekvenserna kan bli långvariga såsom dyra förseningsavgifter, dröjsmålsränta och betalningsanmärkningar.

Om du vet att du kommer kunna betala tillbaka ditt privatlån bör du jämföra privatlån från olika långivare för att vilka som erbjuder privatlån utan krav på jobb. Högst upp på sidan kan du enkelt ange hur stort privatlån du behöver och även filtrera sökresultatet efter din profil. Jämförelsetabellen kommer därefter visa vilka långivare som erbjuder privatlån utan krav på jobb så du enkelt kan jämföra och ansöka om det privatlån som passar dig.

Jämför privatlån utan inkomstkrav

Andra inkomster kan underlätta sin situation

Om du inte har något jobb men har inkomster från andra håll som exempelvis bidrag, inkomstförsäkring och studiestöd är chansen något större att du får ett privatlån beviljat. Eftersom detta inte är inkomst från jobb kan det vara svårt att få privatlån med andra inkomster men du kan alltid kontakta långivaren och förklara din situation. Andra inkomster kan exempelvis vara:

  • A-kassa. Ansöker du om privatlån med en inkomst från A-kassa är det viktigt att din A-kassa inte upphör innan ditt privatlån ska vara återbetalt.
  • Studiemedel. Att låna pengar med studiemedel som inkomst kan bli problematisk eftersom majoriteten av studiemedlet är pengar du redan lånat från CSN. Ditt studiebidrag kan däremot anses vara en inkomst eftersom dessa ska du inte betala tillbaka i framtiden som du ska med studielånet.
  • Sjukpenning och sjukersättning. Sjukpenning och sjukersättningar är inkomster du skattar på men de kommer inte från jobb. Det finns en chans att långivare anser att detta är en tillräcklig inkomst men du kan behöva styrka hur länge din sjukskrivning varar.

Oavsett vad du har för annan inkomst har du stört chans att få ditt privatlån beviljat om du kontaktar långivaren och förklarar din situation. Är du övertygad om att du kommer kunna betala tillbaka ditt privatlån i tid kanske du även kan övertyga långivaren om det.

Privatlån för dig som är tillfälligt utan jobb

Är du tillfälligt utan jobb kan du bli beviljad privatlån trots att du inte har någon inkomst från jobb. Detta beror på att kreditupplysningen som genomförs utgår från din senaste deklarerade inkomst. Den deklarerade inkomsten inkommer juni eller juli året efter inkomståret. Detta innebär att det du tjänat under 2015 syns på din kreditupplysning i juni eller juli 2016. Generellt visar en kreditupplysning inkomster från två år tillbaka. Har du haft en inkomst under minst två år och är tillfälligt utan jobb kan du därför få ditt privatlån beviljat.